Bij Kreafeel kunt u terecht voor:

Creatieve troost

Creativiteit is een mooie manier om verlieservaringen een plek te geven, je gevoel te uiten. Creativiteit is er op gericht om gevoelens te kunnen uiten, maar ook om troost, herinneringen en steun te bieden door iets tastbaars te maken. Via de creativiteit maak je op een veilige manier contact met je gedachten en gevoelens, kun je het verlies een plekje geven.

Kinderen vinden het vaak lastig om over gevoelens te praten, die kunnen heftig en ingewikkeld voor kinderen zijn. Creativiteit sluit daarin goed aan bij kinderen.


Voor een kind is iets voor de overledene maken een hele prettige manier om met dingen bezig te zijn. Vaak hebben kinderen zelf wel een idee over wat ze willen maken, dit kan verwerkt worden in het werkstuk dat ze maken. Vragen stellen als “wat zou je nog willen zeggen”, “wat deed je graag samen” en “wat zou hij/zij mooi hebben gevonden” helpen bij het tot stand komen van een persoonlijk werkstuk en tevens is het voor het kind een fijne manier om over de overledene te praten.

“Afscheid nemen op een creatieve manier”

De kinderen mogen, samen met de ouder/verzorger, een houten hart, ster of bloem maken en dat kan bijvoorbeeld op de kist of het graf van de dierbare overledene worden gelegd. De kinderen mogen zelf aangeven met welke beschikbare materialen ze willen werken om tot een eigen werkstuk te komen. Zo kan er onder anderen gebruik gemaakt worden van houtbranden, verf, decopatch of tekenen. Ook kan er voor gekozen worden om een kaars te versieren.


De kosten voor creatieve troost zijn;
€12,50 voor het 1e kind en voor elk volgende kind €8,50 pp

De duur van de activiteit is rond de 1,5 uur